Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Με τεράστια προβλήματα οι Παιδικοί Σταθμοί .Ο Δήμος Χαλανδρίου εγκατέλειψε τον πρότυπο παιδικό σταθμό του ιδρύματος Κουρτέση που στέγαζε τρείς παιδικούς σταθμούς χωρίς ενοίκιο!!!!!!

Μεγάλος αριθμός παιδιών δεν βρήκε θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου με το 50% των αιτήσεων που κατατέθηκαν να απορριφθούν και για αρκετές ημέρες οι μικροί τυχεροί που τα κατάφεραν να επιλεγούν στερήθηκαν το φαγητό.


Πριν λίγες ημέρες μεγάλος αριθμός γονέων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο ζητώντας άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες σε πολλούς ακόμη δήμους του λεκανοπεδίου καθώς οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και τα μειωμένα κρατικά κονδύλια προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούν τους σταθμούς σε υπολειτουργία αλλά και σε οριστικό κλείσιμο.

Στο Χαλάνδρι ήδη τρεις Σταθμοί έβαλαν λουκέτο με αποτέλεσμα 200 οικογένειες να στραφούν υποχρεωτικά στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και να αιμορραγήσουν οικονομικά.

Το πρόβλημα των συμβασιούχων όμως απειλεί και το σύνολο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  όπου ένας μεγάλος αριθμός συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν ανανεώθηκαν, ενώ το ένα τρίτο των εργαζομένων, είναι συμβασιούχοι που απασχολούνται προσωρινά με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες θα επανακριθούν τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αν τα δικαστήρια αποφασίσουν τελικά ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων δεν καλύπτει πάγιες ανάγκες, το πρόβλημα θα διογκωθεί και μπορεί ένας μεγάλος αριθμός Σταθμών να βάλουν λουκέτο.

Την ίδια ώρα η οικονομική κρίση αύξησε τις αιτήσεις στους δημοτικούς σταθμούς, οι οποίοι όμως λόγω ελλείψεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε χρηματοδότηση δεν κατάφεραν τελικά να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Έτσι το «μάρμαρο» κλήθηκαν να πληρώσουν χιλιάδες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.